Επόμενη αγωνιστική: Πιερικός Αρχέλαος - Ανατόλια (24/03/2013)
*22ηΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ*

31 Μαρτίου 2011

Νέα δημοσκόπηση!Ποια ομάδα έχει τον καλύτερο λαό στην Α2';

(η δημοσκόπηση λήγει στις 01/05/2011)


ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ!

Όπως και σε κάθε εκτός έδρας ματς του Πιερικού για ακόμη μια φορά το Pierikos BC Blogspot θα σας προσφέρει live ενημέρωση του σκορ.Η ανανέωση θα γίνεται τακτικά και για οποιαδήποτε καθηστέρυση,δείξτε κατανόηση.

Ερμής Λαγκαδά - Πιερικός Αρχέλαος: Τι θα δούμε το Σάββατο


Με εμφανή την αισιοδοξία στα πρόσωπα των καλαθοσφαιριστών και των προπονητών πηγαίνει στο Λαγκαδά ο Πιερικός Αρχέλαος για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Ερμή. Στη βαθμολογία η ομάδα της Κατερίνης είναι στην ένατη θέση και ο Λαγκαδάς στη δέκατη με 29 βαθμούς και οι δύο.
Οπότε, αναμένεται και πάλι ένα ντέρμπι και λόγω και της κοντινής απόστασης, πολλοί φίλοι του μπάσκετ θα εκδράμουν για να εμψυχώσουν και πάλι την αγαπημένη τους ομάδα.
Με την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα που δείχνει η ομάδα της Κατερίνης για ένα νικηφόρο εκτός έδρας αποτέλεσμα, στο παιγνίδι αυτό είναι ευκαιρία να αποδείξει και έμπρακτα ότι αξίζει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Για τον αγώνα του Σαββάτου ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Κώστας Σορώτος, δήλωσε: «Έχουμε  ένα ακόμη εκτός έδρας συνεχόμενο παιχνίδι που είναι πολύ δύσκολο. Όπως σε κάθε αγώνα, έτσι και σ΄ αυτό, θα πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μιας νίκης. Πιστεύω ότι αν είμαστε πιο προσεκτικοί στις λεπτομέρειες και έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θέλουμε οπωσδήποτε μια εκτός έδρας νίκη που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Θα παλέψουμε γι΄ αυτή και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
Επίσης, ο τιμ μάνατζερ της ομάδας Χρήστος Χρηστίδης, δήλωσε: «Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα δύσκολο και κρίσιμο παιγνίδι και μάλιστα εκτός έδρας, με μια αξιόλογη ομάδα που μέσα στην έδρα της έχει πολλές νίκες. Έχει δίπλα της και αυτή πολύ κόσμο που τη συμπαραστέκεται σε κάθε αγώνα και εμείς από την πλευρά μας πηγαίνουμε να διεκδικήσουμε με σθένος τη νίκη που ελπίζω να τα καταφέρουμε».
Τέλος, ο καλαθοσφαιριστής Κώστας Μπεχλιβάνης που κατά την περσινή περίοδο έπαιζε στον Ερμή Λαγκαδά, για το παιγνίδι είπε: «Είναι μία πολύ δυνατή έδρα. Η ομάδα για να κερδίσει εκεί μέσα πρέπει να έχει πολύ καλή απόδοση και κύρια να είναι συγκεντρωμένη. Ο κόσμος τους βοηθάει πολύ και μερικές φορές ξεπερνάει και τα όρια. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι μας. Αν κερδίσουμε εκεί μέσα μπορούμε μετά να κάνουμε σκέψεις για κάτι καλύτερο από τη σωτηρία, να δούμε δηλαδή πιο ψηλά».
Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν οι κ.κ.. Ανδρικόπουλος, Μπίκας και Κοτσιμπός.

27 Μαρτίου 2011

Αμύντας Δάφνης - Πιερικός Αρχέλαος | 76 - 75 | (27/03/2011)

Πολύ κοντά έφτασε στη νίκη ο Πιερικός Αρχέλαος στον εκτός έδρας αγώνα του με τον Αμύντα στην Αθήνα, αλλά τελικά έχασε με έναν πόντο διαφορά. Μέχρι και την τελευταία στιγμή διεκδικούσε με σθένος το θετικό αποτέλεσμα. 

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Βαρδάλος, Τσούνας και Σαλαβός.
Τα δεκάλεπτα: 19-18, 29-36, 55-50, 76-75. 
Οι συνθέσεις:
ΑΜΥΝΤΑΣ ΔΑΦΝΗΣ (Ζαβός): Ζούπας 11, Μπάρμπας 2, Βιδάλης, Σαμοθράκης 10 (1), Παγώνης 19 (1), Δορκοφίκης 1, Παπαργυρόπουλος 15 (2), Κουκουνιάς, Βαρδαβάς 14, Τζέμης 4. 
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Σορώτος): Μπεχλιβάνης 9 (1), Παπαχρήστος 3, Γκογκίδης 6 (2), Τζερομάνοβς 9 (1), Νάνης 11 (1), Ιγκμπάβμποα 9, Μαλτέσιος 8, Ροδοστόγλου 15, Σιβορότκα 5, Τσουκ.

19 Μαρτίου 2011

Πιερικός Αρχέλαος - Παγκράτι | 75 - 71 | (19/03/2011)

Με λίγα παράπονα απο τη διαιτησία που ήταν σχεδόν αλάνθαστη,ο Πιερικός Αρχέλαος πήρε τη νίκη δίκαια και σχετικά εύκολα ενάντίων της ομάδας του Παγκρατιου.Έγιναν κάποια μικροεπεισόδια με πρωταγωνιστή τον Φ.Βασιλόπουλο που σήμερα ήταν πολύ νευρικός,αλλά οι διαιτητές δεν μας έκαναν την χάρη να του ρίξουν τεχνική ποινή.Ο Πιερικός παλεύει σκληρά στις τελευταίες αγωνιστικές κι αυτό φάνηκε σήμερα.Δουλεύουν σκληρά για να βελτιώθούν.Συγχαρητήρια στον κ.Σορώτο για την προσπάθεια που καταβάλλει και φένεται ότι αγαπαέι την καινούρια του ομάδα και νοιάζεται.Ήταν μια νίκη που αφιερώνεται στο συμπολίτη μας το Ραφαήλ, ένα τετράχρονο αγόρι που πάσχει από λευχαιμία και που δίνει το δικό του αγώνα και χρειάζεται τη συμπαράσταση και τη βοήθεια όλων.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Δεσλής, Σιορέντας και Τατούδης.
Τα δεκάλεπτα: 21-16, 42-32, 59-52, 75-71.
Οι συνθέσεις:
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Σορώτος): Τσαϊτουρίδης, Μπεχλιβάνης 8 (2), Φακοπουλίδης, Παπαχρήστος 13 (2), Γκογκίδης, Τζερομάνοβς 14 (4), Νάνης 3, Ιγκμπάβμποα 9, Μαλτέσιος 4, Ροδοστόγλου 14 (1), Σιβορότκα 10, Τσούκ.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Παπαδόπουλος): Σκουζής 5 (1), Λόλας, Βασιλόπουλος 10 (1), Καράβολας 3 (1), Βούλγαρης 20 (4), Βαρδιάνος 12 (3), Δημάκος 7 (1), Ζωγράφος, Μαχαίρας 3, Κοτρώτσιος, Παπαγεωργόπουλος, Τζουγκαράκης 11.


ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο απ 'την εκκίνηση του ματς.Οι φίλαθλοι του Πιερικού ήταν για ακόμα μια φορά κοντά στους παίκτες:


To "διαστημικό" 3ποντο του Jeromanovs:

Το εντυπωσιακό follow του Sivorotka μετά απο το shoot του Παπαχρήστου:

15 Μαρτίου 2011

ΔΙΟΝ: "Ο ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ"

Μια εκπομπή που μέσα σε μια ημέρα έχει ξεσηκώσει πολλούς κατοίκους (ή καλυτερα,φιλαθλων) και πολλές αντιδράσεις,η καινούρια εκπομπή του ΔΙΟΝ CHANNEL "Ο ΠΑΟΚ είσαι εσύ".Καλούμε όλους τους πραγματικούς Πιερικούς και κατερινιώτες να διαμαρτυριθούμε έστω,γίνοντας μέλη στην εξής σελίδα στο Facebook:


http://www.facebook.com/home.php?sk=group_161180693937077&ap=1


ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΙΕΡΙΑ,ΟΧΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΟΚ.ΝΤΡΟΠΗ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ,ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ,ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ.ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΠΑΔΙΚΗ ΠΡΟΠΟΓΑΝΔΑ.

12 Μαρτίου 2011

Ίκαροι Σερρών - Πιερικός Αρχέλαος | 70 - 61 | (12/03/2011)

Μετά από μια πολύ ικανοποιητική εμφάνισή του ο Πιερικός Αρχέλαος «λύγισε» στην πίεση των συμπρωταγωνιστών του πρωταθλήματος, των Ικάρων Σερρών, χάνοντας με 70-61. Η ομάδα της Κατερίνης αγωνίσθηκε με σθένος και σε κάποια διαστήματα ήταν μπροστά στο σκορ.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Γκούμας, Πουρσανίδης Γ. και Τάτσικας.
Τα δεκάλεπτα: 15-10, 27-31, 48-47, 70-61
Οι συνθέσεις:
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Χατζηκυριακίδης): Πεχλιβάνης 10 (2), Τότσιος 19 (1), Κουκάς 2, Καμπερίδης 2, Συμεωνίδης 9, Κακαρούδης 12 (1), Ιωσηφίδης, Παβλίσεβιτς 4, Τεβετζίδης 4, Τοπούζης 8.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Σορώτος): Μπεχλιβάνης 10 (2), Γκογκίδης 3 (1), Δαμαλής, Τζερομάνοβς 5 (1), Νάνης 10 (2), Ιγκμπάβμποα 4, Μαλτέσιος, Ροδοστόγλου 14, Σιβορότκα 15 (2), Τσουκ.
Τα αποτελέσματα: Κόροιβος - Απόλλωνας Πατρών 57-58, Παγκράτι - Αμύντας Δάφνης 75-67, Λαύριο - Ρέθυμνο 93-91 (85-85 κ.α.), Πανελευσινιακός - Πανερυθραϊκός 87-62, Νήαρ Ηστ - ΚΑΟΔ 68-76, Ολυμπιάδα - Αρκαδικός 80-76,
ΑΕΚ Άργους - Ερμής Λαγκαδά 69-63 (61-61 κ.α.).

Ίκαροι Σερρών - Πιερικός Αρχέλαος ***ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ***

Ίκαροι Σερρών - Πιερικός Αρχέλαος ***ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ***

*Το ματς αρχίζει στις 17:30*

1ο δεκάλεπτο: ---
2ο δεκάλεπτο: 27-31
3ο δεκάλεπτο: 48-47
4ο δεκάλεπτο: 70-61

Ενδιάμεσα σκορ:

10 Μαρτίου 2011

Στείλτε μας τις απόψεις σας και τις γνώμες σας στο pierikosbc@gmail.com


Κ.Σορώτος: «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με μια πάρα πολύ καλή ομάδα»

Κάθε παιχνίδι στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α2 έχει και το δικό του βαθμό δυσκολίας. Έτσι και αυτό με τους Ίκαρους Σερρών που θα γίνει στις Σέρρες, μπορεί να είναι και να φαίνεται δύσκολο, αλλά με τη δυναμική της η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου μπορεί να ανατρέψει οποιαδήποτε πρόβλεψη.
Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και όσοι παραβρεθούν θα το απολαύσουν. Η γηπεδούχος είναι μία από τους διεκδικητές της ανόδου στην Α1 και η φιλοξενούμενη, εκεί, ομάδα της Κατερίνης είναι ένα καλά συγκροτημένο σύνολο που μέχρι τώρα δικαιώνει τις προσδοκίες όλων όσων πιστεύουν σ΄ αυτή.   
Για τον αγώνα του Σαββάτου ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Κώστας Σορώτος, δήλωσε: «Μετά από τις δύο νίκες που κάναμε στη Νήαρ Ηστ και στην έδρα μας με τον Κόροιβο, έχουμε τώρα μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Η βαθμολογική της θέση, άλλωστε, δείχνει και την αξία της. Είναι δύσκολο το έργο μας, αλλά από την αρχή που ανέλαβα εδώ, έχουμε πει ότι θα προσπαθήσουμε να «χτυπήσουμε» όλα τα παιχνίδια και ότι περισσότερο μπορέσουμε να κάνουμε. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής είναι και αυτό το παιχνίδι με τους Ίκαρους, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζουμε την αξία της ομάδας των Σερρών. Θα πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για τη νίκη. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και επειδή έχω παίξει στο γήπεδό τους, ξέρω ότι ο κόσμος και εκεί δημιουργεί μια ωραία ατμόσφαιρα, εντελώς πολιτισμένη και αθλητική».
Επίσης, ο Χρήστος Ξηρομερίτης, βοηθός προπονητή, μετά την πρόσφατη προπόνηση, είπε: «Προερχόμαστε από δύο επιτυχή αποτελέσματα απέναντι σε ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς και αυτό μας δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Μπροστά μας έχουμε τους Ίκαρους Σερρών που βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας και διατηρούν το αήττητο στην έδρα τους. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να μην επαναπαυθούμε από τη βαθμολογική μας θέση, καθώς απομένουν 13 αγωνιστικές για τη λήξη του πρωταθλήματος».

5 Μαρτίου 2011

Πιερικός Αρχέλαος - Κόροιβος Αμαλιάδας | 83 - 68 | (05/03/2011)

Με πραγματικά ΑΨΟΓΗ εμφάνιση από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Πιερικός Αρχέλαος πήρε εύκολα τη νίκη αφού ήταν σ 'όλη τη διάρκεια τους ματς μπροστά στο σκορ αν και η διαιτησία για ακόμα μια φόρα ήταν πολύ λανθασμένη στις αποφάσεις που αφορούν τα φάουλ δηλαδή,υπέρ του Κόροιβου Αμαλιάδας .Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για το πάθος τους και την μαχητικότητα τους.Ήταν και η εκτός έδρας νίκης,που πετύγχαμε στην προηγούμενη αγωνιστική κατά της Νήαρ Ήστ που μας εμψύχωσε αφάνταστα...

Διαιτητές: Ψαριανός - Μαλανδρής - Ζαγορίδης.
Τα δεκάλεπτα: 24-13, 42-31, 58-53, 83-68.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Σορώτος): Μπεχλιβάνης 11 (1), Γκογκίδης 3 (1), Παπαχρήστος 2, Τζερομάνοβς 9 (1), Νάνης 15 (2), Ιγκμπαβόα 11, Ροδοστόγλου 21, Σιβορότκα 6, Τσουκ 5.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Νιπεργιάλης): Τσαμπής, Ματαλόν 10 (1), Κωσταντόπουλος, Πέττας 26 (1), Πέκοβιτς 9 (3), Υφαντής 4, Ξιούρας, Κοσάνοβιτς 9, Δημητριάδης 10 (2).

Η στιγμή του αγώνα.Εκπληκτικό alley-oop μεταξύ του Γ.Ροδοστόγλου και του Urule Igbavboa:


Επόμενη αγωνιστική: Ίκαροι Σερρών-Πιερικός Αρχέλαος (12/03/2011,17:30) στο Κ.Γ.Σερρών

3 Μαρτίου 2011

Πιερικός Αρχέλαος - Κόροιβος Αμαλιάδας: Το Σάββατο στις 18:00 ώρα στο Κλειστό της Κατερίνης

Η νίκη του Πιερικού Αρχελάου στον περασμένο αγώνα με τη Νήαρ Ηστ, που ήταν και η πρώτη εκτός έδρας, έφερε όχι μόνο την ομάδα της Κατερίνης στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και τα χαμόγελα αισιοδοξίας για τη συνέχεια.
Όπως κάθε Σάββατο απόγευμα, έτσι και αυτό στις 6,00 οι υπέροχοι φίλοι του μπάσκετ της Πιερίας έδωσαν το ραντεβού τους στο κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης, όπου θα γίνει ο αγώνας με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, ομάδα που δίνει τη δική της μάχη για την παραμονή στην Α2. Βρίσκεται στην 13η θέση και έτσι προβλέπεται να είναι και πάλι ένα δυνατό και ενδιαφέρον παιχνίδι.
Για τον αγώνα αυτό ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Κώστας Σορώτος, δήλωσε:
«Για μας είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι αυτό του Σαββάτου. Για να έχει αξία η νίκη που κάναμε το περασμένο Σάββατο στην Καισαριανή, πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε σ΄ αυτό το παιχνίδι. Είναι ένας αγώνας απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, με αρκετούς ποιοτικούς παίκτες και θα είναι ένα παιχνίδι δύσκολο που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, συγκέντρωση και υπομονή. Και όπως πάντα, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας για να μας βοηθήσει, όπως είναι μέχρι τώρα σε όλα τα παιχνίδια»

2 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ!!!

Μετά από απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ, ο αγώνας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 εθνικής κατηγορίας που θα γίνει στην Κατερίνη το Σάββατο 5 Μαρτίου θα ξεκινήσει στις 6,00 μ.μ.

Η έναρξή του ήταν προγραμματισμένη για τις 5,30 μ.μ. και άλλαξε επειδή  νωρίτερα θα διεξαχθεί ο αγώνας του πρωταθλήματος χάντμπολ Α2 μεταξύ του Αρχελάου Κατερίνης και του Γ.Ν.Ο.Ν  Άρης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο αγώνας Πιερικός Αρχέλαος-Κόροιβος Αμαλιάδας,θα διεξαχθεί στις 18:00 και οχι στις 17:30


1 Μαρτίου 2011

Οι ακαδημίες του Πιερικού Αρχελάου στο ΒΑΟ Θεσσαλονίκης

Φιλικούς αγώνες με τον ΒΑΟ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν οι ακαδημίες του Πιερικού  Αρχελάου την περασμένη Κυριακή. Συγκεκριμένα στους αγώνες πήραν μέρος τα τμήματα των γεννηθέντων 1999, 2000 και 2001-2002 με προπονητές τους Ιωάννη Δαμαλή και Σωτήρη Γκαβοτάσιο. Η κάθε ηλικία συμμετείχε σε ένα παιχνίδι με χρόνο και σκορ.
Και στα τρία παιχνίδια οι ομάδες της Κατερίνης αναδείχθηκαν νικήτριες, γεγονός που έκανε τους μικρούς αθλητές να πανηγυρίσουν δεόντως.
Οι αγώνες αυτοί, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο,  αποτελούν την Πέμπτη κατά σειρά εκτός έδρας αποστολή και συμμετοχή σε παιχνίδια με συλλόγους που έχουν αντίστοιχες ακαδημίες και, όπως δήλωσε ο προπονητής Γιάννης Δαμαλής, «Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες διοργανώσεις, αφού στόχος μας είναι ανοίξουν οι ορίζοντές μας και να αυξηθεί η ομαδικότητα και η κοινωνικότητα των παιδιών μας. Ευχαριστούμε θερμά το ΒΑΟ για τη άψογη φιλοξενία».
*Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.