Επόμενη αγωνιστική: Πιερικός Αρχέλαος - Ανατόλια (24/03/2013)
*22ηΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ*

20 Ιουνίου 2010

Συνεχίζονται οι προπονήσεις της ομάδας - Δ.Γαλάνης: «Δίνουμε έμφαση σε λεπτομέρειες που δεν μπορούμε να εστιάσουμε μέσα στη χρονιά».

Για έναν ακόμη μήνα θα συνεχίζονται οι προπονήσεις της ανδρικής ομάδας του Πιερικού Αρχελάου. Διεξάγονται στο κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης, αλλά αυτό που «αιωρείται» είναι το πότε θα τελειώσει το πολυπόθητο κλειστό στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, έτσι ώστε να καλύπτει και τις νέες απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν όχι μόνο από την άνοδο της ομάδας στην Α2 εθνική κατηγορία, αλλά και από την πληθώρα των νέων που ασχολούνται με το μπάσκετ, είτε συλλογικά, είτε ατομικά.
Μετά τη χθεσινή προπόνηση, οι τεχνικοί της ομάδας με τις δηλώσεις τους στον τύπο, απεικονίζουν την επικρατούσα κατάσταση. Αναλυτικά είπαν:
Δημήτρης Γαλάνης – προπονητής: «Βρισκόμαστε...


στη μεταγωνιστική περίοδο όπου η ομάδα βοηθάει τους αθλητές σε αδυναμίες τεχνικές και μερικής τακτικής ώστε να γίνουν καλύτεροι. Δίνουμε έμφαση σε λεπτομέρειες που δεν μπορούμε να εστιάσουμε μέσα στη χρονιά. Η δουλειά θα συνεχισθεί για έναν ακόμη μήνα και μέσα σ΄ αυτό το διάστημα θα έχουμε και δοκιμές παικτών από τα σπλάχνα της ομάδας και από την ευρύτερη περιοχή. Γενικά, είναι προπονήσεις που βοηθούν σημαντικά τους αθλητές έτσι ώστε να είναι πιο έτοιμοι για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Μέσα στο καλοκαίρι θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να είναι έτοιμο το νέο γυμναστήριο, γιατί όταν θα ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος θα πρέπει να μπούμε μέσα από την αρχή και όχι στη μέση του πρωταθλήματος ώστε να αναγκασθούμε να μεταφερθούμε. Ο κόσμος έχει αγωνία για τη νέα χρονιά και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Πρέπει να πούμε για μια ακόμη φορά ότι αυτός ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ για να υλοποιηθεί η επιτυχημένη πορεία που έγινε».
Βαγγέλης Κουλακιώτης – βοηθός προπονητή: «Είμαστε στη διάρκεια μετά το τέλος του πρωταθλήματος και προσπαθούμε να βελτιώσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε τους παίκτες στην τεχνική τους κατάρτιση και να μπορέσουμε να ανεβάσουμε τουλάχιστο ένα επίπεδο πιο πάνω τους μικρούς που είναι ταλαντούχοι παίκτες. Έτσι κάποια στιγμή θα μπουν στην αντρική ομάδα για να βοηθήσουν όσο μπορούν περισσότερο. Υπάρχουν παιδιά με ταλέντο και πραγματικά προσωπικά με αφήνουν έκπληκτο με τις ικανότητές τους. Πιστεύω ότι αυτά θα είναι μέσα στη μεγάλη ομάδα και θα ενισχύσουν αρκετά με την παρουσία τους».
Χρήστος Ξηρομερίτης – βοηθός προπονητή: «Κλείνουμε μια εβδομάδα προπονήσεων στη μεταγωνιστική περίοδο και θα συνεχίσουμε έτσι για μήνα. Το διάστημα αυτό και χωρίς το άγχος και την πίεση των αγώνων, έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε και να διορθώσουμε την ατομική τεχνική των αθλητών και να βάλουμε κάποια στοιχεία μερικής τακτικής με συνεργασίες 2-3 παικτών. Επίσης, ακολουθούμε πρόγραμμα που εκτός από μπάσκετ περιλαμβάνει βάρη και στίβο. Οι αθλητές δείχνουν να έχουν διάθεση και το κλίμα είναι εξαιρετικό και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε έτσι και στο υπόλοιπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου