Επόμενη αγωνιστική: Πιερικός Αρχέλαος - Ανατόλια (24/03/2013)
*22ηΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ*

5 Οκτωβρίου 2010

Δηλώσεις του Δημήτρη Γαλάνη για την πρόοδο του Πιερικού Αρχελάου

Στο τιμόνι του Πιερικού Αρχέλαου  βρίσκεται για μια ακόμη χρονιά ο νεαρός αλλά πολύ πετυχημένος προπονητής Δημήτρης Γαλάνης που έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στην Κατερινιώτικη ομάδα.
Ο Δ. Γαλάνης οδήγησε τον Πιερικό Αρχέλαο στην Α2 ανδρών έχει δώσει μια μεγάλη δυναμική στην ομάδα της πόλης μας και δούλεψε σε βάθος σε όλους τους τομείς δίνοντας έμφαση πέρα από το αγωνιστικό μέρος στον οργανωτικό τομέα .

Η δουλειά του είναι αξιοζήλευτη και παρόλα αυτά είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που αρέσκεται να...

 δουλεύει πάρα πολύ σκληρά και να αποφεύγει τις βαρύγδουπες δηλώσεις.

Να τι απάντησε ο προπονήτης του Πιερικού Αρχελάου σε κάποιες ερωτήσεις:
   

Ποιος είναι ο Πιερικός Αρχέλαος της Α2 ανδρών;
Κάναμε πολύ δουλειά μέχρι τώρα και έπεται συνέχεια. Είναι μια καινούργια ομάδα που στήνεται σε άλλα δεδομένα οργανωτικά και προπονητικά αλλά τα συστατικά παραμένουν τα ίδια. Αφοσίωση στη δουλειά, τεχνογνωσία και κτίσιμο νοοτροπίας.


Είναι γνωστή η Α2 ανδρών ;
Ήμουν βοηθός προπονητής στην Α2 ανδρών αλλά και πρώτος προπονητής για μια σειρά αγώνων . Επίσης ήμουν προπονητής και στην Α1 ανδρών όμως το μπάσκετ είναι ένα ανοικτό άθλημα.

Κάθε μέρα γνωρίζουμε πράγματα και πρέπει να έχει υπόβαθρο και να είσαι οργανωμένος και το βασικότερο να δουλεύεις και να έχεις φιλοδοξίες.

Οι ξένοι παίκτες που ήρθαν φέτος το καλοκαίρι στον Πιερικό Αρχέλαο θα προσφέρουν;
Είτε παίζανε σε μεγαλύτερες κατηγορίες με τους δύο κοινοτικούς να παίζει ο ένας στην Α1 ανδρών Λετονίας και ο άλλος στην Ισλανδία. Ο Λετονός είναι μάλιστα και διεθνής παίκτης ενώ ο δεύτερος προέρχεται από ένα πολύ καλό Πανεπιστήμιο. Οι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα από τον Ελληνικό χώρο προέρχονται από ομάδες της Α2 ανδρών και την Β΄ Εθνική κατηγορία.

Η προετοιμασία εξελίχθηκε κανονικά;
Κάναμε προετοιμασία φέτος σε δύο στάδια αφού προηγήθηκε μια εισαγωγική εβδομάδα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Ακολουθεί το τουρνουά φιλικών αγώνων με Καβάλα, ΠΑΟΚ και Βάρνα Βουλγαρίας. Πρέπει να βελτιώσουμε τους αυτοματισμούς μας αλλά η λέξη βελτίωση πρέπει να συντροφεύει την προπόνησή μας μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Από πέρυσι έχει ανανεωθεί το ρόστερ;
Από την περσινή ομάδα έχουμε 5 παίκτες του ιδίου ρόστερ. Το μισό ρόστερ του Πιερικού Αρχέλαου στελεχώνεται από Κατερινιώτες παίκτες. Είναι μεγάλη υπόθεση για την πόλη η παρουσία τόσων πολλών παικτών στην Α2 ανδρών. Οι νεαροί Κοντσές και Φακοπουλίδης προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου και είναι πολύ εξελίξιμοι παίκτες.

Τι είναι η Α2 ;

Η Α2 ανδρών έχει παραδοσιακές ομάδες στο χώρο όπως το Παγκράτι, το Ρέθυμνο, η Πάτρα και η Δράμα. Επίσης έχει ομάδες με δυναμική όπως η Ελευσίνα και το Λαύριο και ομάδες με δυνατές έδρες όπως οι Ικαροί Σερρών. Γενικά μετέχουν στην Α2 ομάδες που μόνο τυχαία δεν βρίσκονται στην κατηγορία και που διαθέτουν οργάνωση, ιστορία και χρήμα.

Η ομάδα θα δυσκολευθεί στην Α2 ανδρών
Λάθος η προσέγγιση. Στόχος μας είναι να κάνουμε αύριο ακόμη μια δυνατή προπόνηση και κτίζοντας να εμφανιστούμε όσο καλύτερα δυνατά και αθλητικά και ψυχολογικά στις 16 Οκτωβρίου στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας με την Νήαρ Ηστ. Όλα τα άλλα έρχονται και θέλουνε αφοσίωση και διαχείριση.

Θα υπάρχει φέτος ποιότητα στην Α2 ανδρών.
Το θέαμα αναμένεται να είναι πολύ καλό αφού μετέχουν ποιοτικοί παίκτες με μεγαλύτερα κίνητρα και αναγνωρισιμότητα. Τα υπόλοιπα από τις 16 Οκτωβρίου στο ταρτάν.

Το μπάτζετ στην Α2 ανδρών φέτος που κυμαίνεται;
Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και πονηροί, μια ομάδα κτίζεται όχι για ένα χρόνο . Η ομάδα ενισχύθηκε στα μέτρα του δυνατού και απ΄ όσο γνωρίζω έγινε μεγάλη προσπάθεια μέχρι θυσία για να φέρουμε τους αθλητές στην Κατερίνη. Η προσπάθεια αυτή θέλει στήριξη από τους φορείς Δήμο, Νομαρχία,   χορηγούς και φυσικά το βαρύ πυροβολικό μας τον κόσμο γιατί ξέχωρα από την οικονομική θυσία που κάνει η διοίκηση σπαταλιέται απεριόριστος χρόνος από μέρους τους, υπάρχει αγωνία, ευθύνη για κάτι πιο σημαντικό για κοινωνική προσφορά στην πόλη της Πιερίας.Η ομάδα βοηθά τη νεολαία της πόλης και κάνει τους καθημερινούς ανθρώπους να χαμογελούν λιγάκι κα να είναι περήφανοι για τον τόπο τους.

Ίσως αυτός να είναι ένας σοβαρός λόγος να  υποστηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια αυτή.

Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα , σημαίνει κουλτούρα, αλληλεγγύη, προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου