Επόμενη αγωνιστική: Πιερικός Αρχέλαος - Ανατόλια (24/03/2013)
*22ηΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ*

9 Δεκεμβρίου 2010

Το μπάσκετ της Κατερίνης ξαναγράφει ιστορία - Γράφει ο Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Το μπάσκετ στην Κατερίνη γράφει ξανά ιστορία. Τα Σαββατιάτικα απογεύματα έχουν αποκτήσει ζωντάνια στην πόλη μας. Ο αθλητισμός βρίσκει την αληθινή έκφραση του στο παρκέ του συμπαθητικού, αλλά παμπάλαιου κλειστού γυμναστηρίου. Τα μικρά, τα νέα παιδιά βρίσκουν καταφύγιο στους αγώνες μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, από τα παραμύθια και τη σκληρότητα της εποχής, από τη διαφθορά και τα ύποπτα  «υπόγεια» της κοινωνίας μας.
Οι αγώνες του Πιερικού Αρχελάου, έως τώρα, ξεχωρίζουν για την ποιότητα, το θέαμα, το αμείωτο ενδιαφέρον στην εξέλιξη τους, την εντυπωσιακή παρουσία του φίλαθλου κόσμου και την οργανωτικοεπικοινωνιακή σφραγίδα της διοίκησης. Τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην Κατερίνη δεν μπορούν να περάσουν ασχολίαστες, κυρίως από τους ανθρώπους που γνωρίζουν περισσότερα από το χώρο του μπασκετ και οι απόψεις τους έχουν βαρύνουσα σημασία.
Η νίκη που σημείωσε η ομάδα μας στον τελευταίο αγώνα με τον Αμύντα Δάφνης, με δεδομένα την μέτρια απόδοση, την αλλοπρόσαλλη διαιτησία, τη δυναμικότητα του αντιπάλου και το δραματικό φινάλε, καταδεικνύει πως και τη φετινή χρονιά θα ζήσουμε σπουδαίες, μπασκετικές στιγμές. Και από τη στιγμή που κατακτιούνται τέτοιες νίκες, η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία θα πρέπει να κερδίζουν έδαφος στη συνείδηση όλων όσων μοχθούν για το μπάσκετ.
Η ήττα στο Παγκράτι και η νίκη επί του Αμύντα αποτελούν τα καλύτερα εφόδια για τους καλαθοσφαιριστές μας προκειμένου να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη εμπειρία στις απαιτήσεις της Α2.
Το νέο ραντεβού με το μπάσκετ θα μας βρει όλους στο κλειστό γυμναστήριο, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 17:30 με αντίπαλο την πρωτοπόρο ομάδα του Ερμή Λαγκαδά.
Ο Πιερικός Αρχέλαος  αξίζει τη συμπαράσταση και την προσοχή περισσότερων φιλάθλων και πολύ περισσότερο την αρωγή κάποιων τοπικών φορέων που παραμένουν απαθείς και αδρανείς στη σοβαρή προσπάθεια που επιτελείται στο σύλλογο της πόλης.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου